Volledig scherm
Kim Huybrechts en Geert Nentjes. © BSR Agency

Nentjes laat Huybrechts ontsnappen in eerste WK-thriller

Geert Nentjes heeft niet voor de eerste stunt op het WK darts kunnen zorgen. De 21-jarige Nederlander hield in de eerste ronde lange tijd gelijke tred met de Belg Kim Huybrechts, maar moest alsnog met 2-3 zijn meerdere erkennen.

Nentjes, de nummer 108 van de wereld en bezig aan zijn tweede WK, begon in Alexandra Palace in Londen voortvarend aan de partij en nam direct een 2-0 voorsprong in de eerste set. Huybrechts, nummer 41 van de wereldranglijst, herpakte zich echter en trok de eerste set alsnog met 3-2 naar zich toe. In het tweede bedrijf sloeg de darter uit Urk met 3-1 alsnog toe. Het betekende zijn eerste setzege ooit op een WK.

Ook de derde set werd een prooi voor Nentjes, bijgenaamd The Sweet. Nadat de jonge Nederlander bij een 2-1 stand vier pijlen op de dubbel miste, was het bij een 2-2 stand wel raak via dubbel twaalf. In de vierde set kwam de 34-jarige Huybrechts via 3-1 weer langszij, waardoor de vijfde set beslissing moest brengen. Daarin bleek Huybrechts over de sterkste zenuwen te beschikken.

Vorig jaar was de eerste ronde ook al het eindstation voor Nentjes, hij strandde toen na een 3-0 nederlaag tegen Nathan Aspinall. Morgenavond neemt Huybrechts het in de tweede ronde op tegen Rob Cross, de wereldkampioen van 2018. 

Bekijk hieronder het interview met Geert Nentjes: