Niek Kimmann wint twee wereldbekerwedstrijden op Papendal

VIDEO | WERELDBEKER BMXNiek Kimmann heeft ook de vierde wereldbekerwedstrijd BMX van het seizoen gewonnen. De 22-jarige fietscrosser uit Dedemsvaart won na zaterdag ook vandaag de finale op zijn thuisbasis Papendal.

Kimmann deed dat gisteren en vandaag met grote overmacht. In alle rondes nam de Nederlander van begin af aan de leiding in de wedstrijden en gaf die niet meer weg. Zaterdag zei hij al in vorm te zijn. ,,Ik was enorm gebrand hier te winnen, dit is mijn thuisbaan", zei Kimmann nadat hij het publiek bedankte voor de steun. De Fransman Joris Daudet werd tweede, zijn landgenoot en wereldkampioen Sylvain Andre werd derde. 

Volledig scherm
Niek Kimmann. © Wout van Zoeren

Kimmann voor de microfoon van de UCI: ,,Ach, net zoals wanneer je het verprutst moet in bij twee keer winst in één weekend ook hier niet te lang bij stilstaan. De volgende wedstrijd begin ik gewoon weer op nul, sta ik gewoon weer in de eerste ronde. Dat betekent niet dat ik ontzettend blij ben om hier te winnen natuurlijk. Het is fantastisch om dat mee te maken voor eigen publiek.”

Bij de vrouwen won wereldkampioene Laura Smulders. De Hierdense Ruby Huisman kwam in de kwartfinale hard ten val en werd uitgeschakeld. Huisman werd gisteren nog vijfde in de finale.

  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.

Live Voetbal

home logo De GraafschapGRA
EINDE
2-0
SC CambuurCAM
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
3-0
TOP OssTOP
away logo
home logo ExcelsiorEXC
EINDE
1-1
RKC WaalwijkRKC
away logo
home logo FC Den BoschDBO
EINDE
0-1
Go Ahead EaglesGAE
away logo