Volledig scherm
Eefje Boons. © FOTO HISSINK

Ook in Finland haalt Eefje Boons EK-limiet niet op 100 meter horden

Eefje Boons is er dinsdagavond in het Finse Turku nog niet in geslaagd om de EK-limiet te lopen voor de 100 meter de horden. De Deventer atlete finishte als vijfde tijdens de Paavo Nurmi Games in een tijd van 13,39 seconden.

En dat was 34 honderdsten van een seconde te langzaam, want de EK-limiet ligt op 13,05 seconden. Ook afgelopen weekend in Hengelo tijdens de FBK Games wist Boons de limiet niet te lopen, toen bleef de atlete van Daventria steken op 13,34 seconden. De tijd in Turku zei Boons niet zo heel veel. ,,Het was heel koud in Finland, maar een graad of 9. Dat was voor de spieren niet zo heel prettig. De tijd zegt me niet zoveel, de race zelf voel oké. Een aantal technische details gingen in deze race al beter dan afgelopen races, dus daar ben ik wel tevreden over. De kou zorgde ervoor dat ik geen snelle tijd kon lopen, maar technisch kan ik hier wel verder mee.''

Boons heropent de jacht op de EK-limiet komend weekend, wanneer ze in Stockholm in het voorprogramma van de Diamond League mag lopen. Dat gebeurt zondag.

Live Voetbal

home logo ExcelsiorEXC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-0
AjaxAJA
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
ADO Den HaagADO
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo