Boven: Frits van Amersfoort geeft Max Verstappen voorjaar 2014 een champagnedouche na diens eerste Formule 3-overwinning in Hockenheim. Onder: Frits van Amersfoort in 1992 met Jos Verstappen kort voor diens racedebuut in een Formule OpelLotus.
Volledig scherm
Boven: Frits van Amersfoort geeft Max Verstappen voorjaar 2014 een champagnedouche na diens eerste Formule 3-overwinning in Hockenheim. Onder: Frits van Amersfoort in 1992 met Jos Verstappen kort voor diens racedebuut in een Formule OpelLotus. © Frits van Eldik

Oud-teambaas: ‘Wij zeiden na twee dagen al: je kan Max Verstappen zo in de Formule 1 zetten’

Frits van Amersfoort zit zondag voor de televisie als in Djedda de lichten op groen springen voor de eerste Grote Prijs van Saudi-Arabië in de Formule 1. De Noord-Hollander, die al decennialang met zijn renstal Van Amersfoort Racing actief is in de autosport, hoopt van harte dat zijn voormalige protegé Max Verstappen wereldkampioen wordt. Van Amersfoort denkt echter dat Lewis Hamilton er alsnog met de wereldtitel vandoor gaat.

  1. De Comeback Kid van het schaatsen, Lotte van Beek, trekt de schaatsen uit. En nu voorgoed
    PREMIUM

    De Comeback Kid van het schaatsen, Lotte van Beek, trekt de schaatsen uit. En nu voorgoed

    Het moment leek al steeds dichterbij te komen, de resultaten waren de laatste jaren niet zoals de Zwolse Lotte van Beek (30) dat zelf zo graag nog wilde. Het was een gevecht tegen fysieke tegenslagen, hevig groeiende concurrentie en misschien wel tegen beter weten in. Al kwam ze vaak terug uit geslagen positie en ging het dit seizoen weer de goede kant op. Maar nu is het klaar. Comeback Kid Lotte van Beek stopt.