Het NK voor vierspannen staat in Beekbergen voor eind juni op de rol, maar het is onzeker of dat doorgaat.
Volledig scherm
Het NK voor vierspannen staat in Beekbergen voor eind juni op de rol, maar het is onzeker of dat doorgaat. © Wilco van Driessen

Paarden door crisis nog lang op stal

CORONAAls gevolg van de coronacrisis gaan tot in ieder geval 1 juni alle paardensportevenementen in Nederland niet door. Dat betekent dat ook diverse Nederlandse kampioenschappen die voor de maand mei op de agenda stonden van de baan zijn.

Daaronder vallen het NK dressuur, NK reining, NK voltige, NK endurance en het NK eventing voor de jeugd. Het NK dressuur stond gepland voor 29 tot en met 31 mei in Ermelo en was een belangrijk observatiemoment voor de verschillende bondscoaches. Het NK voltige senioren en jeugd (1-3 mei in Ermelo), endurance senioren en junioren (8-9 mei in Ermelo), reining senioren en junioren (16 mei in Grathem), eventing young riders en junioren (28-31 mei Renswoude) waren allemaal onderdeel van een internationale wedstrijd. De evenementen zijn niet per definitie helemaal van de baan, later in het seizoen zijn eventueel nog mogelijkheden.

Wat de coronacrisis betekent voor de internationale twee-en vierspanwedstrijd in Beekbergen is nog niet duidelijk. Dat evenement staat op de kalender voor 25 tot en met 28 juni en kent een primeur: het NK voor paramenners. Daarnaast is Beekbergen weer gastheer van het NK vierspanpaarden.