Coach John Stegeman of PEC Zwolle during FC Emmen - PEC Zwolle NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES
Volledig scherm
PREMIUM
Coach John Stegeman of PEC Zwolle during FC Emmen - PEC Zwolle NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

PEC-trainer John Stegeman kan nog maar 1 ding doen: ‘Hij moet met de billen bloot’

videoPEC Zwolle-trainer John Stegeman reed vorige week met te veel alcohol op tegen een lantaarnpaal in Apeldoorn aan. Is hij nog te handhaven of is zijn gezag onherstelbaar aangetast? Imagodeskundigen geven advies wat te doen in dit soort situaties.

Het heeft geen zin meer om met een veroordelend vingertje naar John Stegeman te wijzen, zeggen reputatie- en imagodeskundigen. Nee, bedrijf en leidinggevende zelf moeten in dit soort situaties direct aan de slag.

Met de billen bloot, of zoals de Zwolse reputatiedeskundige Derk Moor het noemt, ‘de draak in de bek kijken.’

,,Het verbaast me ook enorm dat PEC Zwolle niet direct het initiatief heeft genomen’’, zegt Moor. ,,De club had meteen met een plan moeten komen om John Stegeman maatschappelijk in te zetten, zelf met een uitgebreide verklaring moeten komen en de pers moeten inlichten. Natuurlijk is dat achteraf, maar ook nu kunnen ze nog stappen zetten. Dat vergt eerlijkheid, kracht en heel veel lef.”

Derk Moor, reputatiedeskundige in Zwolle
Volledig scherm
Derk Moor, reputatiedeskundige in Zwolle © Ben Vulkers