Volledig scherm
PREMIUM
Peter Bosz staat bij Bayer Leverkusen de Duitse pers te woord. © Walter Van Zoeren

Peter Bosz gaat met Leverkusen op jacht naar eerherstel in Bundesliga

Peter Bosz is terug in de Bundesliga. Met zijn nieuwe club Bayer Leverkusen treft de 55-jarige trainer uit Apeldoorn zaterdag Borussia Mönchengladbach, dat verrassend derde staat achter Borussia Dortmund en Bayern München. Leverkusen staat negende en moet in de tweede seizoenshelft op jacht naar eerherstel én Europees voetbal. Net als Peter Bosz.

De wind giert over het goed onderhouden trainingsveld naast het stadion van Bayer Leverkusen, de regen geselt de paar honderd supporters langs het speelveld. De spelers van Leverkusen en tegenstander PEC Zwolle maken al geruime tijd hun warming-up, maar alle fotografen hebben hun lenzen nog gericht op de tunnel die vanuit de catacomben van het stadion richting veld gaat. Want daar komt de nieuwe Chef-trainer van die Werkself aan. In een dikke gewatteerde jas stopt Peter Bosz voor de ingang en kijkt over het veld uit. De camera’s klikken onophoudelijk.

  1. Bondscoach Moerenhout: Van der Poel mag als kopman mee naar WK op de weg

    Bondscoach Moerenhout: Van der Poel mag als kopman mee naar WK op de weg

    Als Mathieu van der Poel het wil, dan gaat hij als kopman mee met de Nederlandse ploeg naar het WK op de weg eind september. Bondscoach Koos Moerenhout wil in zijn selectie voor de mondiale titelstrijd in het Engelse Yorkshire met liefde een plek reserveren voor de winnaar van de Amstel Gold Race. Moerenhout: ,,Ik ben al in Yorkshire wezen verkennen. Het is een parkoers wat Van der Poel op het lijf is geschreven. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij wil.’’