Quincy Promes.
Volledig scherm
Quincy Promes. © AP

Quincy Promes voor vijf jaar naar Ajax

Bergwijn blijft optieQuincy Promes tekent één dezer dagen een vijfjarig contract bij Ajax. De 27-jarige aanvaller komt dan over van Sevilla.  

Door Nik Kok

Promes stond hoog op het wensenlijstje van trainer Erik ten Hag die hem meemaakte als trainer van Go Ahead Eagles in de eerste divisie. Hij kan ook de goedkeuring dragen van rvc-lid Danny Blind, die hem als bondscoach van Oranje veel liet spelen. De transfer hoeft geen gevolgen te hebben voor het aantrekken van Steven Bergwijn. In de aanvaller van PSV blijft Ajax geïnteresseerd.

Promes, in wie Ten Hag ook een nummer tien ziet, speelde pas één seizoen voor Sevilla dat hem een jaar geleden voor twintig miljoen euro overnam van Spartak Moskou. Promes doorliep de jeugdopleiding van Ajax en is Amsterdammer. Via Haarlem kwam hij in de jeugdopleiding van FC Twente, waarna hij via een huurjaar bij Go Ahead Eagles weer bij FC Twente terecht kwam.

Quincy Promes.
Volledig scherm
Quincy Promes. © BSR Agency


Zaterdag meldde deze krant al dat Ajax, Promes graag aan de selectie toe wil voegen. Ajax wacht met het aantrekken van Promes dus niet af of er een andere aanvaller wordt verkocht. David Neres is momenteel in Brazilië voor de Copa America. Rond hem zijn nog geen concrete aanbiedingen gedaan.

Ajax vertrekt vandaag naar het trainingskamp in De Lutte. Het is niet de verwachting dat hij daar al aansluit omdat hij met Nederland nog interlands speelde om de Nations League.

Na komst van Razvan Marin en Lisandro Martínez uit respectievelijk Roemenië en Argentinië was Ajax er veel aan gelegen om de selectie aan te vullen met Nederlandse spelers om zo een goede mix in stand te houden. Voor de landskampioen zijn Bergwijn en een rechter centraleverdediger nu de prioriteit.