Volledig scherm
© EPA

Racing Point beticht Renault van valsspelen: FIA neemt elektronica en stuur in beslag

Racing Point heeft na de Grand Prix van Japan een klacht ingediend bij de wedstrijdleiding over de wagens van Renault. Racing Point beticht het Franse team van het gebruiken van een systeem dat de rembalans van de auto automatisch zou regelen, hetgeen illegaal is.

De autosportfederatie FIA heeft de klacht aangenomen en heeft de stuurtjes en een elektronisch component van Renault in beslag genomen. Omdat een onderzoek meerdere dagen duurt, zal het nog even duren voordat er een besluit komt.

Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg werden in de race zesde en tiende en zouden bij een straf waarschijnlijk hun plek kwijtraken. Daar zou Racing Point weer van profiteren: Sergio Perez zou de achtste plek innemen en Lance Stroll gaat van de elfde naar de negende plek.

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix:

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.