Een mooie boodschap van de Rangers-fans voor hun oud-speler: ‘A warrior until the end, rest easy Fernando’.
Volledig scherm
Een mooie boodschap van de Rangers-fans voor hun oud-speler: ‘A warrior until the end, rest easy Fernando’. © Action Images via Reuters

Rangers FC en Feyenoord eren Ricksen voorafgaand aan Europa League-duel

Rangers FC en Feyenoord hebben vlak voor hun onderlinge duel in de Europa League stilgestaan bij het overlijden van Fernando Ricksen. De oud-verdediger overleed gisteren op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS, een zeldzame spierziekte.

Aan het duel ging een indrukwekkende minuut van stilte vooraf. Op het grote stadionscherm verscheen een portret van Ricksen. Beide ploegen voetballen met rouwbanden.

Ricksen voetbalde tussen 2000 en 2006 voor Glasgow Rangers en is nog steeds mateloos populair bij de aanhang van de Schotse ploeg. Veel fans legden woensdag al bloemen, sjaaltjes en vlaggen voor Ricksen bij het stadion van de Rangers. Veel Schotse supporters gaven ook gehoor aan het verzoek in een oranje shirt de wedstrijd komen te bekijken.

Ricksen speelde in het verleden ook voor AZ. Daarom voetbalden de spelers van de formatie uit Alkmaar donderdag ook met rouwbanden tegen Partizan.

PSV

Supporters van PSV stonden in het thuisduel met Sporting Portugal eveneens stil bij het overlijden van Ricksen. Zij klapten vanaf de 43ste minuut zo'n zestig tellen lang. Trainer Mark van Bommel, een goede bekende van Ricksen, pinkte een traantje weg.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Action Images via Reuters