Volledig scherm
Donny van de Beek. Inzet: de cover van Marca © Pim Ras Fotogrtafie

‘Real Madrid schakelt bij Plan B naar Donny van de Beek’

Real Madrid lijkt de internationale topclub van de hoogste categorie te zijn die Donny van de Beek graag zou willen inlijven. Volgens de Spaanse krant Marca zou hij het Plan B zijn als het Real niet lukt om Paul Pogba binnen te halen. 

Maandag werd al bekend dat er een internationale topclub achter de Ajacied aan zat. Het lijkt dus om de Spaanse recordkampioen te gaan. Voor Van de Beek zal Real de portemonnee moeten trekken. Ajax verlangt minstens vijftig miljoen voor de zelf opgeleide aanvallende middenvelder en wil hem het liefst niet verkopen. Ook Van de Beek zelf staat niet te popelen om uit Amsterdam te vertrekken maar de interesse van een absolute internationale topclub kan dat gevoel veranderen.

In een eerder stadium toonde Borussia Dortmund al verregaande belangstelling voor Van de Beek maar die club wil niet verder gaan dan dertig miljoen euro.

Lees verder onder de Instagram-post van Marca

#LaPortada Van de Beek en la recámara

11.8k Likes, 119 Comments - MARCA (@marca) on Instagram: "#LaPortada Van de Beek en la recámara"

De grote belangstelling voor de Nijkerkervener is het gevolg van het uitstekende Champions Leagueseizoen dat hij speelde met Ajax. Zowel in de kwartfinales tegen Juventus als in de halve finales tegen Tottenham Hotspur scoorde hij een doelpunt. 

Ajax roert zich ondertussen zelf ook flink op de transfermarkt om het verlies van enkele spelers op te vanger. De net aangetrokken Quincy Promes kan ook uit de voeten op de nummer tienpositie. Die plek is de favoriete stek van Van de Beek