Volledig scherm
Daniel Ricciardo © BSR Agency

Ricciardo twijfelde of hij wel moest starten na dood Hubert: ‘Is dit het allemaal wel waard?’

Daniel Ricciardo heeft getwijfeld of hij na de dood van Anthoine Hubert wel van start had moeten gaan in de GP van België. ,,Ik ben blij dat het allemaal voorbij is. Op een of andere manier tonen we ons respect door te racen, maar ik denk dat niemand dit eigenlijk wilde.”

Hubert kwam gisteren om het leven bij een dramatische crash in de Formule 2-race op Spa Francorchamps. Veel coureurs waren leeftijdsgenoten van de Fransman of kenden hem goed. ,,Het was moeilijk om een masker op te zetten”, vertelt Ricciardo aan Motorsport. ,,Ik weet dat heel veel mensen hier heel veel verdriet hebben.”

Volledig scherm
Daniel Ricciardo © Getty Images

De coureur van Renault geeft toe dat de gedachten door zijn hoofd spookten om helemaal niet te racen. ,,Vannacht schoot dat een paar keer door mijn hoofd. Je vraagt je af: ‘is dit het allemaal echt waard?’ Het is een simpele, maar heel eerlijke vraag. Natuurlijk is het onze baan en is het ons beroep. Ons leven. Maar het is ook nog steeds rondjes rijden in racewagens.”

Ricciardo zegt dat hij alles weer op een rijtje kreeg toen hij de familie van Hubert zag tijdens de minuut stilte. ,,Dat gaf me meer kracht dan wat dan ook. Ik kan me niet voorstellen om in hun schoenen te staan. Ik denk dat zij sterker waren dan wie dan ook vandaag.”

Bekijk hier de samenvatting: