Michel en Ronald (links) Mulder op Medal Plaza in Sotsji.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel en Ronald (links) Mulder op Medal Plaza in Sotsji. © ANP

Ronald over afscheid Michel: ‘Samen op het podium in Sotsji was magisch’

Afscheid Michel MulderEen carrière lang vormden de schaatsende tweelingbroers Michel en Ronald Mulder een dynamisch sprintduo. Michel (33) – olympisch kampioen op de 500 meter op de Spelen van 2014 – kondigde gisteren zijn afscheid aan. ,,Jammer natuurlijk, maar hoe gaaf was het om samen te schaatsen”, zegt Ronald Mulder.

Door Pim Bijl

Hoe kijk jij tegen het stoppen van jouw broer aan?
Ronald: ,,Het komt voor mij natuurlijk niet als een complete verrassing. Hij wilde gewoon terugkomen op het niveau wat hij had gehad en dat was nogal hoog. Als dat dan niet meer lukt - jaar in, jaar uit - wordt het heel lastig. Hij heeft het gevoel niet meer teruggekregen wat hij tussen 2012 en 2015 voornamelijk heeft gehad. Dan houdt het een keer op.”

Is het ergens moeilijk voor jou?
,,Nou, we waren ploeggenoten en natuurlijk meer dan dat. Ik weet niet beter dan dat ik samen met Michel op het ijs sta. Het zal vanaf volgend jaar helemaal anders zijn. Dat is jammer natuurlijk, maar hoe gaaf was het om samen te schaatsen. Maar op een gegeven moment is het goed. Steeds bij hem teleurstelling zien, was lastig.”