Volledig scherm
Ruby Huisman moet nog even geduld hebben voor ze aan wedstrijden kan beginnen. © Wout van Zoeren

Ruby moet nog even geduld hebben, Kirsten noemt bergrit in Giro een ‘rustdag voor sprinters’

SPORTBYTESIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters uit het verspreidingsgebied van de Stentor meemaken én delen op sociale media.

Ze had zo graag gewild, maar de Europese kampioenschappen BMX komen te vroeg voor Ruby Huisman. De Hierdense kwam vorige maand hard te val en raakte flink gewond. Ze is alweer trainende, maar moet nog even geduld hebben voor de eerste wedstrijd. En dan weer knallen!

Op woensdag tijdens de Giro Rosa kan de Zwolse sprintster Kirsten Wild toch een grote glimlach op haar gezicht toveren. Een individuele tijdrit bergop, dat betekent een rustdag voor de sprinters......

Met de focus van autocoureur Beitske Visser zit het wel goed, getuige deze foto. De in Dronten opgegroeide snelheidsduivelin maakt zich op voor de race van volgende week in Assen. Dan staat race vijf van de zes in de W-Series op het programma en Visser heeft nog steeds kan op de eindzege!

Sam Ligtlee uit Eerbeek pakt de gouden medaille op EK onder de 23 jaar in België op de teamsprint samen met Harrie Lavreysen en Koen van der Wijst. Weer een medaille voor Nederland en daar zal het niet bij blijven!

Bas Tietema gaat nog maar eens vragen of ploegbaas Patrick Lefevre van Quickstep en etappewinnaar van dinsdag Julian Alaphilippe zijn champagne van Tour de Tietema hebben gedronken en dat het succes van zijn ploeg daar aan te danken is..... De Zwolse Tietema rijdt met de Tourkaravaan mee en voert als vlogger opdrachten uit van kijkers.