Volledig scherm
Phil Taylor, archieffoto. © EPA

Scholier (13) verslaat dartslegende Taylor

De 13-jarige Leighton Bennett heeft in Frankfurt voor een sensatie gezorgd door dartslegende Phil Taylor te verslaan. De immer fanatieke zestienvoudig wereldkampioen verloor met 4-1 van het ‘wonderkind’, zoals Bennett in Engeland wordt genoemd. 

,,Ik voel me als een kind met Kerstmis”, zei de wereldkampioen darts bij de jeugd. ,,Ik speelde al een keer eerder tegen Phil in Londen, toen was hij gewoon te goed. Ik was erg gefrustreerd dat ik die kans heb laten lopen zodat ik deze keer alles op alles zette om nu wél te winnen.”

Taylor staat niet alleen bekend om zijn vaardigheid met pijltjes, maar de gestopte darter - die alleen voor een grote geldcheque af en toe komt opdraven - weet ook hoe hij zijn tegenstander mentaal kan verslaan. ,,Ik wist dat ik geen oogcontact met hem moest maken, ik hield de focus op het bord en vergat tegen wie ik aan het gooien was”, verklapte Bennett zijn tactiek.

Uiteindelijk verloor Bennett in Duitsland in de halve finale van Peter Wright. De Schot won het toernooi door in de finale Raymond van Barneveld aan de kant te zetten.