Marianne Vos, Annemarie Worst en  Denise Betsema (vlnr) tijdens de huldiging van het EK Veldrijden in Rosmalen.
Volledig scherm
Marianne Vos, Annemarie Worst en Denise Betsema (vlnr) tijdens de huldiging van het EK Veldrijden in Rosmalen. © Cor Vos

Sintnicolaas traint ‘nasty’ en carrièreswitch voor Van Hunenstijn?

SportbytesIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters uit het verspreidingsgebied van de Stentor meemaken én delen op sociale media. 

Na haar Europese titel lukte het veldrijdster Annemarie Worst afgelopen weekend niet om het podium te halen tijdens de superprestige-wedstrijd in het Belgische Gavere. Misschien te veel taart gegeten? Nou, ze kan het hebben gelukkig.

Schaatsster Lotte van Beek reist net als vele andere Nederlandse schaatsers af naar Japan. De eerste wereldbekerwedstrijden staan op het programma. Van Beek strijdt mee op de 1500 meter en de ploegenachtervolging. Op het ijs van Heerenveen zette de Zwolse in het blauwe pak van haar nieuwe ploeg TalentNED nog even de bril recht voor de juiste focus.

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland, inmiddels al lang in Apeldoorn wonend vlakbij wielertempel Omnisport, zoekt graag zijn grenzen op in andere sporten. Zoals de motorcross, waar Hoogland bij de Red Bull Knock-out was. Nog niet met evenveel succes als op de fiets, want hij werd uiteindelijk 343ste.

Verliezen doe je met zijn allen, maar winnen natuurlijk ook. Go Ahead Eagles-doelman Hobie Verhulst droeg zijn verkiezing tot beste keeper in de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie dan ook op aan het hele team. En zo hoort het ook. Hulde.

Eh, wat gebeurt hier? We kennen atlete Marije van Hunenstijn toch als sprintster op de 100, 200 en 4x100 meter? Wat doet ze met een speer in haar hand? Carriéreswitch? De atlete kijkt er wel wat moeilijk bij. Gelukkig, het ging maar om een training op sportcentrum Papendal.

Waar Nederland met veel schaatsers naar de wereldbeker in Japan afreist, plaatste Elisa Dul uit Emst zich helaas niet voor de internationale langebaanwedstrijden. Maar Dul, eigenlijk sprintster, gaat wel aan de slag op de marathon. Zoals vanavond in De KPN Marathon Cup, op het ijs van Thialf. En dan ben je ineens een schaatser van de lange adem....

Het leven is mooi! Zeker als plaatsing voor het WK voetbal ontzettend dichtbij is. Danique Kerkdijk uit Olst reisde met de Oranje Leeuwinnen af naar Zwitserland voor de tweede wedstrijd van de finale van de play-offs. Oranje verdedigt een 3-0 voorsprong. Kerkdijk speelde zelf niet, maar de sfeer is er niet minder om!

Aardige jongen, die tienkamper Eelco Sintnicolaas, maar trainen doet hij als een beest. Om zichzelf daaraan te herinneren, staat die boodschap op zijn trainingsshirt. Ter motivatie. Al heeft de van een operatie herstellende Apeldoorner motivatie genoeg.