Eurosport Nederland on Twitter

🚴 | De talenten van @TeamSky zijn voorlopig heer en meester in de Ronde van de Alpen! De tweede etappe gaat deze keer naar @PavelSivakov. Kijk hier de samenvatting: 👇 https://t.co/H71VtGrRFy https://t.co/cy5oSmLDGq

Sivakov wint tweede etappe in Ronde van de Alpen

VideoDe pas 21-jarige Rus Pavel Sivakov heeft de tweede etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. Voor Sivakov was het zijn eerste zege als beroepsrenner, opnieuw beleefde een renner van Sky die primeur in de rittenkoers door de Alpen. 

Gisteren won het Britse talent Tao Geoghegan Hart van Team Sky al de eerste etappe in de Ronde van de Alpen. Ook voor hem was dat de eerste profzege.

De rit ging van Reith im Alpbachtal in Oostenrijk naar Schenna in de Italiaanse regio Süd-Tirol. Onderweg werden onder meer de Brennerpas en de Jaufenpas aangedaan. Sivakov kwam in de slotklim voorop samen met de Tsjech Jan Hirt. Beiden waren voorop overgebleven van een kopgroep van zes renners. De Rus nam meteen ook de leiderstrui over van zijn ploeggenoot. Niet ver achter het tweetal finishte de Italiaan Vincenzo Nibali als vijfde.

De Ronde van de Alpen eindigt vrijdag in Bolzano.

Volledig scherm
© BSR Agency