Robert Bozenik juicht tijdens Hongarije - Slowakije op 9 september 2019. Hij scoorde tot op heden vier keer in acht interlands.
Volledig scherm
Robert Bozenik juicht tijdens Hongarije - Slowakije op 9 september 2019. Hij scoorde tot op heden vier keer in acht interlands. © EPA

Slowaaks talent Bozenik moet nieuwe spits van Feyenoord worden

Concurrent voor JørgensenFeyenoord hoopt Róbert Bozenik te kunnen toevoegen aan de selectie. De 20-jarige spits is door de Rotterdammers uitvoerig bekeken bij zijn club MSK Zilina en bij de nationale ploeg van Slowakije. 

Bozenik is een speler die de concurrentie moet kunnen aangaan met Nicolai Jørgensen, maar het idee blijft dat de Deen de eerste spits blijft in de Kuip. Feyenoord-coach Dick Advocaat wil er hoe dan ook een extra spits bij voor de tweede helft van het seizoen, zo gaf hij ook tijdens het trainingskamp in Marbella duidelijk aan. De Russische spits Aleksandr Kokorin werd ook aan Feyenoord gelinkt, maar zijn komst lijkt voor de club uit Rotterdam voorlopig onhaalbaar. Feyenoord begint de tweede seizoenshelft komende zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. 

Bozenik speelt bij MSK Zilina in Slowakije en beschikt daar over een contract tot de zomer van 2022. Hij scoorde dit seizoen voorlopig drie keer in zestien competitieduels. In totaal staat Bozenik bij MSK Zilina op 19 goals en 6 assist na 58 wedstrijden. MSK Zilina werd in het seizoen 2016/2017 kampioen van Slowakije, eindigde de afgelopen twee seizoenen als vierde en staat nu op een tweede plaats. 

Feyenoord weet dat er deze maand meer clubs in de markt zijn voor de jonge aanvaller. Bozenik is achtvoudig international van Slowakije en scoorde al vier keer voor de nationale ploeg. 

Family ⚽️ #brother#mškžilina

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Robert Bozenik in duel met de Kroatische verdediger Dino Peric op 16 november 2019.
Volledig scherm
Robert Bozenik in duel met de Kroatische verdediger Dino Peric op 16 november 2019. © AFP