Misschien komt Lisa Oosterwijk met de handbalsters van Voorwaarts Twello dit seizoen nog wel in actie, maar voor alle andere takken van sport lijkt het seizoen definitief voorbij.
Volledig scherm
Misschien komt Lisa Oosterwijk met de handbalsters van Voorwaarts Twello dit seizoen nog wel in actie, maar voor alle andere takken van sport lijkt het seizoen definitief voorbij. © Ronny te Wechel

Sporters gaan een extreem lange, lege zomer tegemoet

CORONADe meeste bonden moeten nog met een officiële mededeling komen. Maar naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet maandagavond onthulde, lijkt het wel duidelijk dat de sporters een lange, lange en verschrikkelijk lege zomer tegemoet gaan.

De korfbal-, basketbal- en volleybalcompetitie waren door de respectievelijke bonden al definitief van de agenda gehaald. Maandag kwam zwembond KNZB tot hetzelfde besluit, waardoor ook de waterpoloërs al vakantie hebben. 

Bij andere sporten leefde nog de hoop de competitie af te kunnen maken (soms zelfs nog te beginnen) als op 6 april de restricties zouden worden opgeheven. Nu die juist zijn verlengd tot en met 1 juni, zullen de meeste competities alsnog verzanden in ‘niet uitgespeeld’.

Beperkt restprogramma handbal

Wellicht dat de handbalbond nog mogelijkheden ziet het beperkte restprogramma gespeeld te krijgen als de maatregelen inderdaad tot 1 juni en niet meer daarna gelden. Maar de tennissers kunnen de competitie, die nog moest beginnen en normaliter 7 weken duurt, gevoeglijk op hun buik schrijven. In juli naderen de zomervakanties immers al en is er geen tijd meer voor het voorjaarsseizoen. Ze mogen slechts hopen dat ze na 1 juni de open toernooien kunnen spelen.

De sticks in het zomervet

De hockeyers en hockeysters hebben nog zoveel duels voor de kiezen, dat zij de sticks waarschijnlijk ook al wel in het zomervet kunnen zetten. Tafeltennissers, rugbyers en biljarters hebben ook nog de nodige wedstrijden te gaan, maar het ziet ernaar uit dat ze nu al met reces kunnen. Al is het nog wachten op de officiële bevestigingen.