Een delegatie van Feyenoord, met onder anderen coach Jaap Stam en Berghuis, staat in Glasgow stil bij het overlijden van Fernando Ricksen.
Volledig scherm
Een delegatie van Feyenoord, met onder anderen coach Jaap Stam en Berghuis, staat in Glasgow stil bij het overlijden van Fernando Ricksen. © Getty Images

Stam en Feyenoord eren Ricksen in Glasgow

Voordat Jaap Stam aan zijn persconferentie begint, legt hij namens de club een bos bloemen en een Feyenoord-shirt neer op de herdenkingsplek. Ook assistenten Denny Landzaat en Said Bakkati zijn er. Net als spelers Eric Botteghin en Steven Berghuis. Ze houden even stil. Alleen het geklik van de fotocamera’s is hoorbaar. Applaus als ze vertrekken voor de afsluitende training.

  1. ‘Matchfixing is na drugshandel de grootste business’

    ‘Match­fixing is na drugshan­del de grootste business’

    Het probleem rond matchfixing in de sport is veel groter dan de meeste mensen denken. Alleen de drugshandel in Zuid-Amerika is een lucratievere business. Dat zei Theo van Seggelen, tot voor kort secretaris-generaal van de internationale spelersvoetbalvakbond FIFPro, maandag na afloop van de première Fixed in de bioscoop Pathé in Amsterdam. Die documentaire gaat over de verkochte vriendschappelijke wedstrijd tussen Bahrein en Togo in 2010.