‘Storm Steven bezorgt PEC peperdure nederlaag; dramatische omschakeling Ahannach’

CLUBWATCHERSElke week bespreken clubwatchers Dennis Arentsen en Johan Inan het wel en wee bij Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Ze blikken terug op de gespeelde duels, bespreken de actualiteit en kijken vooruit.

In de vijfde aflevering, waarin topsportverslaggever Walter van Zoeren de honneurs van Dennis Arentsen waarneemt, komt het pijnlijke en late verlies van PEC tegen Feyenoord (3-4) aan bod. ‘Een zure en mogelijk peperdure nederlaag’, stelt Inan.

Volgens de clubwatcher verloor de Zwolse degradatiekandidaat voor het eerst in 2020 doordat staf en spelers - niet voor het eerst - niet aanvoelden waar de wedstrijd om vroeg en daarop anticipeerden. Zo kon Storm Steven (Berghuis) huishouden en PEC ondanks een bliksemstart alsnog vellen.

Ook Go Ahead Eagles is na een lange reeks zonder nederlagen ook definitief terug op aarde. Bij de laatste goal van MVV, dat met 3-0 te sterk was, viel de dramatische omschakeling van Soufyan Ahannach Van Zoeren op. ,,Duidelijk is dat Go Ahead zich nog niet kan meten met de topclubs in de eerste divisie", voegde Inan eraan toe.

Walter van Zoeren (l) en Johan Inan (r) bespreken het wel en wee van de profclubs in de regio: Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. En in de vijfde aflevering van Clubwatchers kunnen Dré en Bridget natuurlijk niet ontbreken.
Volledig scherm
Walter van Zoeren (l) en Johan Inan (r) bespreken het wel en wee van de profclubs in de regio: Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. En in de vijfde aflevering van Clubwatchers kunnen Dré en Bridget natuurlijk niet ontbreken. © De Stentor / Montage: Luuk Wolters