Wellicht komt de Deventerse Sophie van Tol, en met haar meer dan 200.000 andere tennissers, dit voorjaar toch nog in actie tijdens de voorjaarscompetitie.
Volledig scherm
Wellicht komt de Deventerse Sophie van Tol, en met haar meer dan 200.000 andere tennissers, dit voorjaar toch nog in actie tijdens de voorjaarscompetitie. © De Stentor Ronny te Wechel

Tennisbond gelooft nog in de voorjaarscompetitie

CORONAOok al zijn de verscherpte kabinetsmaatregelen in de strijd tegen corona verlengd, de KNLTB blijft vooralsnog inzetten op het laten spelen van de voorjaarscompetitie. De tennisbond bestudeert nu diverse scenario’s.

Dat er tot en met 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten mogen plaatsvinden, ook niet in kleine groepen, weerhoudt de tennisbond er niet van de mogelijkheden op het spelen van de voorjaarscompetitie open te houden.

Vervolg van de maatregelen

Weliswaar blijven tennisparken gesloten en mogen er tot eind april geen tennis- en padelactiviteiten plaatsvinden. Maar, zo stelt de bond in een verklaring: ‘De start van de voorjaarscompetitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat aanpassingen nodig zijn’.

Hoogtepunt van het seizoen

Voor 1600 clubs, 31.000 teams en meer dan 200.000 tennissers is de voorjaarscompetitie hét hoogtepunt van het seizoen. De bond stelt dan ook: ‘We proberen er alles aan te doen de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Al staat uiteraard de gezondheid van de leden voorop. We bekijken alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties’.