Sam Ligtlee, hier nog in voorbereiding, plaatste zich zondag voor de finale van de kilometer tijdrit op het WK Baan in Apeldoorn.
Volledig scherm
Sam Ligtlee, hier nog in voorbereiding, plaatste zich zondag voor de finale van de kilometer tijdrit op het WK Baan in Apeldoorn. © W Vzoeren

Theo Bos, Jeffrey Hoogland èn Eerbeekse Sam Ligtlee naar WK-finale van kilometer tijdrit

Naast Theo Bos en Jeffrey Hoogland heeft ook Sam Ligtlee zich geplaatst voor de finale van de kilometer tijdrit op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. De 20-jarige Eerbekenaar snoepte een dikke seconde van zijn persoonlijke record af en klote  1.00,736 minuten, goed voor de achtste plaats.

 1. Belgisch goud en zilver op vijfkamp EK indoor, Broersen tiende

  Belgisch goud en zilver op vijfkamp EK indoor, Broersen tiende

  De Belgische meerkampster Nafissatou Thiam heeft op de EK indooratletiek in het Poolse Torun de vijfkamp op haar naam geschreven. De 26-jarige olympisch kampioene kwam op de afsluitende 800 meter ver achter de Hongaarse winnares Xenia Krizsan over de finish, maar had op de vier voorgaande onderdelen zo’n riante voorsprong opgebouwd, dat het goud haar niet meer uit de handen glipte. Haar landgenote Noor Vidts verraste met het zilver. Krizsan behaalde het brons.
 1. Weghorst mist penalty
  Play

  Weghorst mist penalty

 2. Haase komt net tekort tegen Murray
  Play

  Haase komt net tekort tegen Murray