Jos van Emden.
Volledig scherm
Jos van Emden. © photo: Cor Vos

Van Emden eerste leider ZLM Tour na winst in proloog

Jos van Emden is de eerste leider in de rittenkoers ZLM Tour dankzij de winst van de proloog. De 34-jarige specialist van Jumbo-Visma legde het parcours van 6,8 kilometer door Yerseke het snelst af: 7.54,47.

Jumbo-Visma domineerde het podium, want Van Emdens ploeg- en landgenoot Mike Teunissen werd tweede in 7.56,17 en Tony Martin uit Duitsland noteerde de derde tijd: 7.56,61.

Van Emden begint donderdag in de gele leiderstrui aan de eerste etappe, van het Belgische Bredene naar Heinkenszand in Zeeland. De ZLM Tour eindigt zondag in Tilburg. In totaal rijden de renners tijdens de ZLM Tour ruim 714 kilometer door Zeeland, Limburg en Brabant en een stukje door België.

Quote

Ik heb echt op de limiet moeten rijden

Jos van Emden

,,Het gevoel was goed en ik heb echt op de limiet moeten rijden. Mike had een goede tijd neergezet en dan weet je dat je het nergens kan laten liggen en overal net wat harder moet rijden. Met Tony na mij was ik er ook niet gerust op. Maar als je dan toch geklopt moet worden dan het liefst door een ploeggenoot”, aldus Van Emden.

Jos van Emden.
Volledig scherm
Jos van Emden. © photo: Cor Vos

,,Het is mooi dat we hier het volledige podium bezetten. Voor de rest van de week hebben wij een mooie uitgangspositie en meerdere troeven om uit te spelen. Ik heb klassementsambities, maar het belangrijkste is dat we het uiteindelijk binnen de ploeg houden.”

Van Emden begint donderdag in de gele leiderstrui aan de eerste etappe, van het Belgische Bredene naar Heinkenszand in Zeeland. De ZLM Tour, terug op de kalender, eindigt zondag in Tilburg. In totaal rijden de renners tijdens de ZLM Tour ruim 714 kilometer door Zeeland, Limburg en Brabant en een stukje door België.