Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen kan topvorm maar niet vinden: wéér bij laatste 32 eruit

Players ChampionshipHet jaar 2020 wil maar niet het jaar van Michael van Gerwen worden. ‘Mighty Mike’ werd vandaag bij de laatste 32 van Players Championship 5 in het Engelse Wigan uitgeschakeld door Christian Bunse uit Duitsland: 5-6.

Vanaf dag één, toen Van Gerwen de WK-finale verloor van de Schot Peter Wright, wil het dit jaar dus niet echt vlotten met de Nederlander. Twee overtuigende overwinningen in de Premier League (revanche op Wright en een oorwassing van Daryl Gurney) zijn tot dusver schaarse hoogtepunten. Vorige week verloor Van Gerwen in de finale van de Players Championship 3 van Ryan Searle. En afgelopen donderdag moest hij in de Premier League zijn meerdere erkennen in Nathan Aspinall.

Vandaag won Van Gerwen nog wel zijn eerste twee partijen: 6-4 tegen Andrew Gilding en 6-0 tegen Andy Hamilton, maar een plek bij de laatste 32 bleek dus het eindstation. Overigens was er in die partij tegen Bunse weinig mis met het gemiddelde van Van Gerwen. Dat lag met 102,8 per drie pijlen ruim tien punten hoger dan dat van zijn Duitse tegenstander. 

Van Gerwen, die bij Players Championship 1 ook al bij de laatste 32 eruit vloog, wacht door deze nederlaag nog altijd op zijn eerste toernooizege van 2020. De overwinning op Players Championship 5 ging uiteindelijk naar wereldkampioen Wright, die Gerwyn Price in de finale met 8-6 versloeg.