Volledig scherm
Michael van Gerwen en Rob Cross. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen maakt gehakt van Cross, knappe comeback Barney

Premier LeagueMichael van Gerwen heeft op overtuigende wijze zijn derde overwinning geboekt in de Premier League. De wereldkampioen won in Dublin met 7-2 van de Engelse wereldkampioen van 2018. Eerder deze maand was Van Gerwen ook te sterk in Glasgow en Newcastle.

Van Gerwen gooide uitstekend in de derde partij van de avond. Alleen in het zicht van de haven was hij het ritme even kwijt. Zo miste hij liefst zeven matchdarts. Van Gerwen kreeg bij een 6-0-voorsprong al twee kansen het duel te beslissen, maar hij benutte die mogelijkheden niet. Cross richtte zich nog even op, maar spannend werd het niet meer. Bij 6-2 was het op zijn achtste matchdart raak voor Van Gerwen.

De regerend wereldkampioen, die de Premier League de afgelopen drie jaar wist te winnen, is de enige darter die na drie speelronden nog alles gewonnen heeft. Tijdens de eerste speelronde versloeg bij Michael Smith met 7-5 en vorige week was hij met 7-3 de meerdere van Mensur Suljovic. 

Raymond van Barneveld kon een knappe come-back tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic niet bekronen met de zege. Barney keek tegen een achterstand aan van 5-1, kwam terug tot 5-5, maar zag Suljovic toch weer op 6-5 komen. De Oostenrijker had een matchdart, maar Van Barneveld sleept er toch de 6-6 uit. Voor Van Gerwen en Van Barneveld kwamen Price en Wade uit op 6-6 en won Peter Wright van Steve Lennon (7-5).

Van Barneveld wacht na drie optredens in de Premier League nog steeds op een overwinning. De Hagenaar, bezig aan zijn afscheidstournee, speelde eerder gelijk tegen Welshman Gerwyn Price (6-6) en verloor van de Engelsman James Wade (4-7).

Uitslagen van vanavond
Gerwyn Price - James Wade 6-6
Peter Wright - Steve Lennon 7-5
Michael van Gerwen - Rob Cross 7-2
Daryl Guerny - Michael Smith 7-5
Mensur Suljovic - Raymond van Barneveld 6-6

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
FC GroningenGRO
away logo
home logo FC UtrechtUTR
18:30
Heracles AlmeloHER
away logo