Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Verstappen kijkt uit naar GP van Azerbeidzjan: ‘Gaaf om daar te rijden’

Max Verstappen verwacht bij de Grand Prix van Azerbeidzjan het nodige spektakel. ,,Het is altijd een enerverend weekend waarin veel kan gebeuren. Het is een grote show en hopelijk zorgt de race dit jaar voor een mooie uitkomst’', laat de Formule 1-coureur op Verstappen.nl weten.

De Nederlandse kopman van Red Bull haalde in de afgelopen twee jaar in Bakoe de finish niet. Dit jaar hoopt hij op zijn eerste podiumplaats in Azerbeidzjan. ,,Het is een interessante race, omdat je normaal gesproken met veel downforce rijdt op een stratencircuit. Echter door de lange rechte stukken, moet je een compromis zien te vinden. Dat betekent dat je tamelijk weinig grip hebt en je wat meer glijdt. Het is gaaf om er te rijden en met name het gedeelte bij het kasteel. Daar is het erg nauw en er worden erg coole foto’s gemaakt. Je kunt op dit circuit goed inhalen, vanwege het lange rechte stuk en de DRS-zone’', doelt hij op het gebied waar de coureurs hun achtervleugel kunnen openklappen en daardoor harder kunnen rijden.

Verstappen staat na drie races derde in de WK-stand.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.

Live Voetbal

home logo De GraafschapGRA
EINDE
2-0
SC CambuurCAM
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
3-0
TOP OssTOP
away logo
home logo ExcelsiorEXC
EINDE
1-1
RKC WaalwijkRKC
away logo
home logo FC Den BoschDBO
EINDE
0-1
Go Ahead EaglesGAE
away logo