Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © EPA

Verstappen: We zien er heel sterk uit

Hij zag er content uit, na de eerste trainingsdag op het stratencircuit van Singapore. Max Verstappen bleef als enige in de buurt bij Lewis Hamilton. ,,Het gevoel in de auto was meteen goed, net zoals de laatste jaren.’’

‘s Middags was Max Verstappen nog de snelste man in Singapore. Toen de schemer ingevallen was en het langzaam donker werd, nam Lewis Hamilton in de tweede training de toppositie over van de Nederlander. Net als vorig jaar waren de twee weer een klasse apart op het Marina Bay Circuit. ,,We zien er heel sterk uit, maar ook Lewis staat er natuurlijk sterk voor’’, zo zei de zichtbaar tevreden Limburger, nog bezweet van de arbeid op de baan. ,,Ik ben erg gelukkig met deze dag. Dit is geen eenvoudige baan om te rijden. Het is best wel hobbelig hier en daar. Maar het gevoel in de auto was meteen goed, net als de vorige jaren’’, aldus Verstappen die hier vorig jaar tweede werd in de kwalificatie en de race, steeds achter Hamilton.

Over zijn kansen op een tweede poleposition liet Verstappen zich niet heel specifiek uit, maar het lijkt er sterk op dat hij daarvoor morgen vooral weer met Hamilton dient af te rekenen. ,,We zien er competitief uit. We doen zeker mee’’, zo besloot de Nederlander van Red Bull Racing.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.
  2. Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Jutta Leerdam (21) werd in februari tot haar eigen verbazing wereldkampioen op de 1000 meter onder de vleugels van schaatsteam Reggeborgh, ondanks dit succes kiest een van de populairste schaatssters van Nederland voor een andere route. Vandaag werd bekend dat Leerdam, alsmede haar partner Koen Verweij, hun contracten niet verlengen bij de formatie van Gerard van Velde. Leerdams manager John van Lottum: ,,Er is een verschil van inzicht.”