Wat kunnen Teunissen, Evenepoel en Van Avermaet in virtuele Ronde van Vlaanderen?

VideoDe zege in de Ronde van Vlaanderen wordt zondagmiddag betwist vanaf de rollerbank. Dertien wielerprofs nemen het dan vanuit hun huis op in de eerste virtuele editie van de Vlaamse koers, die vanwege het coronavirus niet kan doorgaan.

Dertien renners, onder wie Mike Teunissen (Jumbo-Visma), Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) en Greg van Avermaet (CCC), rijden de laatste 32 kilometer thuis. De virtuele koers is zondag vanaf 15.30 op tv-zender Sporza te volgen. 

‘De Ronde 2020 - een koers vanuit hun kot', heet het samenwerkingsverband tussen Flanders Classics en Sporza en technologiepartners Bkool en Kiswe. Alsof er gewoon op de weg gefietst wordt zullen Michel Wuyts en José De Cauwer het commentaar verzorgen. In de digitale koers rijden de renners over de Kruisberg, Oude Kwaremont en Paterberg naar de finish in Oudenaarde. 

De techniek laat toe dat de tv-kijker ook thuis bij de deelnemende renners kan meekijken wanneer ze op het Bkool-platform de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.

Het deelnemersveld bestaat verder uit: Wout van Aert (Jumbo-Visma), Zdenek Stybar, Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step), Thomas De Gendt, Tim Wellens (Lotto Soudal), Michael Matthews, Nicholas Roche (Team Sunweb), Greg Van Avermaet (CCC), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Oiliver Naesen (AG2R) en Alberto Bettiol (Education First)

De virtuele Ronde van Vlaanderen. Inzet: de deelnemers.
Volledig scherm
De virtuele Ronde van Vlaanderen. Inzet: de deelnemers. © AD