Volledig scherm
© Getty Images

Weer net niet voor Wattimena: ‘Hopelijk valt het volgend jaar wél mijn kant op’

Jermaine Wattimena begon als de op één na best geplaatste Nederlander aan het WK darts, maar is na één partij alweer klaar. Toch had dat volgens de nummer 18 van de wereld tegen Luke Humphries niet gehoeven. ,,Ik liet de kansen zelf liggen.”

Door Yorick Groeneweg

Het toernooi is twee dagen oud, maar de tweederondepartij tussen Jermaine Wattimena en Luke Humphries was zonder meer de spannendste tot nu toe. In de tie-break van de vijfde set kwam pas de beslissing, al viel die niet in het voordeel uit van The Machine Gun.

Volledig scherm
© Getty Images

,,Ik liet de kansen zelf liggen. Ik kwam zelfs met 5-4 voor, maar gooide twee puddingbeurten”, keek Wattimena teleurgesteld terug. Tegen Humphries, op 24-jarige leeftijd nog de wereldkampioen bij de jeugd, kon hij zich dat niet veroorloven.

,,Iedereen weet wat voor groot talent hij is”, vervolgde Wattimena, die merkte dat de Engelsman makkelijk meeging in zijn hoge tempo. ,,Hij gooit ook gemakkelijk, hij haalde hier ook al eens de kwartfinale.”

Dat was vorig jaar, toen Cool Hand onder anderen Rob Cross versloeg. Wattimena ging er toen in Ally Pally juist uit tegen een andere oud-wereldkampioen. Net als dit jaar, was hij in de wedstrijd tegen Gary Anderson wel degelijk kansrijk. Het frustreerde de 31-jarige darter uit Westervoort alleen maar meer. ,,Ik baal hier zo van. Ik hoop maar dat het volgend jaar wel een keer mijn kant op valt.”

Op dag twee van het WK darts zijn nu al drie van de elf Nederlanders uitgeschakeld, want voor Wattimena werden gisteren Geert Nentjes en Jelle Klaasen naar huis gestuurd.

Volledig scherm
© BSR Agency