Caroline Wozniacki zwaait in Melbourna af met de Deense vlag.
Volledig scherm
Caroline Wozniacki zwaait in Melbourna af met de Deense vlag. © REUTERS

Wozniacki heeft bereikt wat ze wilde: ‘Ik heb mijn dromen laten uitkomen’

Caroline Wozniacki hoopt met haar loopbaan tennissers uit kleine landen geïnspireerd te hebben. De tennisster uit Denemarken, een land zonder rijke tennisgeschiedenis, heeft de wereldranglijst aangevoerd en veroverde een grandslamtitel. De Australian Open, het toernooi dat ze in 2018 won, was voor Wozniacki het laatste toernooi uit haar loopbaan.

,,Als kind had ik een droom: het winnen van een grand slam. En ik wilde nummer 1 van de wereld worden. Mensen dachten dat ik gek was als speelster uit zo’n klein land. Maar ik heb mijn dromen laten uitkomen door elke dag hard te werken”, aldus Wozniacki. ,,Ik hoop dat ik spelers uit kleine tennislanden heb laten geloven dat het mogelijk is.”

Wozniacki wil graag een gezin stichten met voormalig basketballer David Lee. ,,Er is zoveel meer in het leven”, aldus de huidige nummer 36 van de wereld. ,,Maar ik weet zeker dat er tijden komen dat ik weer finales of halve finales van grand slams zou willen spelen.”

Caroline Wozniacki met haar man David Lee (l) en vader Piotr Wozniacki.
Volledig scherm
Caroline Wozniacki met haar man David Lee (l) en vader Piotr Wozniacki. © AFP

Wozniacki raakte tijdens haar loopbaan goed bevriend met Serena Williams, die sprak van een emotioneel moment. ,,Ik ga haar missen”, zei Williams, die zelf ook werd uitgeschakeld. ,,Ze is een van mijn beste vrienden. We gaan samen nog een geweldig leven hebben naast de baan.”

Williams kon zich moeilijk neerleggen bij haar verlies tegen de Chinese Wang Qiang. ,,Ik ben veel te oud om op deze manier te spelen”, zei de 38-jarige Amerikaanse, die er volgend jaar gewoon weer bij is.  ,,Ik denk er niet eens over dat dit mijn laatste Australian Open is. Ik ga morgen gewoon weer trainen om te zorgen dat dit niet meer gebeurt.”

Gehuld in de Deense vlag neemt Caroline Wozniacki na haar nederlaag afscheid in Melbourne.
Volledig scherm
Gehuld in de Deense vlag neemt Caroline Wozniacki na haar nederlaag afscheid in Melbourne. © EPA