Van links naar rechts: Boekenbasmoeder Geertje Vos, GGD-jeugdverpleegkundige Margreet Berends, coördinator Boekenbasmoeders Jennie Lier-Poolman en 'Basmoeders' van het eerste uur, Jenny Volkerink en Anneke Timmerman.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Boekenbasmoeder Geertje Vos, GGD-jeugdverpleegkundige Margreet Berends, coördinator Boekenbasmoeders Jennie Lier-Poolman en 'Basmoeders' van het eerste uur, Jenny Volkerink en Anneke Timmerman. © Eelco Kuiken

Boekenbasmoeders hebben zichzelf overbodig gemaakt

De Boekenbasmoeders in Staphorst hebben zichzelf overbodig gemaakt. Taalstimulatie bij jonge kinderen hoeft niet meer. Na twee decennia houden ze er aan het eind van dit jaar mee op. Gezinnen thuis bezoeken om te werken aan de taalontwikkeling van jonge kinderen hoeft niet meer.

  1. Bouw zorgappartementen op voormalig schoolterrein in Rouveen komt nu snel dichterbij
    PREMIUM

    Bouw zorgappar­te­men­ten op voormalig schoolter­rein in Rouveen komt nu snel dichterbij

    Waar ooit Rouveense kinderen naar school gingen, wonen over enige tijd jongvolwassenen met een zorgvraag. Verder worden er op de zogenoemde Levensboomlocatie acht huurappartementen gebouwd. De gemeenteraad is positief over de invulling van het voormalige schoolterrein, die enkele jaren heeft geduurd. De betrokken partijen hebben deze week hun handtekening gezet onder de realisatieovereenkomst.

Kop van Overijssel