Volledig scherm
De abri aan de Bergerslag in Staphorst is in beheer van Clear Channel. © Google

Clear Channel houdt abri's Staphorst in beheer

De gemeente Staphorst is voornemens om de overeenkomst met Clear Channel over het onderhoud en exploitatie van de abri's met tien jaar te verlengen. Op het moment heeft het bedrijf de overdekte wachthuisjes al in beheer, en uit inspectie blijkt dat verschillende abri's ingrijpende onderhoud nodig hebben.

Clear Channel is best bereid eenmalig daarin te investeren, maar wil gezien de kosten dan een nieuwe overeenkomst aangaan voor de periode van tien jaar. De gemeente heeft nu een overeenkomst waarbij de zes abri's kosteloos worden schoongemaakt en onderhouden en bij eventuele schade worden hersteld. Eens per maand wordt klein periodiek onderhoud uitgevoerd, waarbij klein en grof vuil, graffiti en wildplakkerij worden verwijderd. Bovendien wordt de hele abri met water gereinigd. En eenmaal per jaar haalt Clear Channel ook het onkruid rondom de wachthuisjes weg. In ruil hiervoor heeft het bedrijf het exclusieve recht voor de reclame-exploitatie in de abri's.

Extra onderhoud

Uit de onlangs gehouden inspectie blijkt dat sommige abri's extra onderhoud nodig hebben. Zo moeten bij drie wachtpunten de reclamevitrines worden vervangen, kan één abri een nieuw dak gebruiken en is er één overkapping die nog geen reclameruimte heeft. Staphorst is tevreden over de samenwerking en stelt voor de overeenkomst die het nu al heeft met tien jaar te verlengen. In het verleden gebeurde dit altijd voor de duur van vijf jaar, maar gezien de extra investering die Clear Channel zou moeten doen wordt nu voor een langere periode gekozen.

‘Morele reclame’

Clear Channel mag dan wel het exclusieve recht hebben om reclame in de vitrines te hangen, dat betekent nog niet dat er verder geen spelregels zijn. Als er reclame komt te hangen die niet in overeenstemming is met de morele gronden die Staphorst doorgaans hanteert, dan wordt Clear Channel gesommeerd de posters te verwijderen. Binnen 48 uur, en wordt hier niet aan voldaan dan heeft de gemeente het recht de reclame-uiting op rekening van Clear Channel weg te halen.

Kop van Overijssel