Het oude kiprestaurant van Hennie van der Most bij De Lichtmis met een bord met daarop ‘gesloten’ aan de voorzijde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude kiprestaurant van Hennie van der Most bij De Lichtmis met een bord met daarop ‘gesloten’ aan de voorzijde. © Frans Paalman

Deuren van roemrucht kiprestaurant bij Rouveen gesloten: ‘Een icoon in Nederland’

Liefhebbers van het eten van kip kunnen niet meer terecht bij kiprestaurant de Piri Piri naast de snelweg A28 bij Rouveen. De deuren zijn gesloten en de formule die werd opgezet door Hennie van der Most maakt een doorstart op een andere locatie. Wat gaat er gebeuren met de plek en het pand, dat een roemruchte geschiedenis heeft? De sloopkogel komt in elk geval rap dichterbij.

20 reacties

 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Willem ter Kulve. Erg vervelend dat mensen alleen vanuit hun eigen perspectief kijken naar een betere wereld. In heel veel gevallen, zal puur door het NIET eten van vlees, de wereld echt niet beter worden. Het ligt eraan wat er voor in de plaats komt. Veel vleesvervangers is pure meuk. Veel ingredienten komen van heel ver. Mijn beeld van een betere wereld is dat we lokaal gaan produceren, maar helaas lukt dat niet voor alles. We moeten zo min mogelijk halen van de andere kant van de wereld.
 • jan pasman

  2 maanden geleden
  Een doorstart op een andere plaats? Ik denk en heb wat gehoord zo hier en daar, dat er andere gegadigden zijn voor dit plekje, net als aan de andere kant van de weg bij het restaurant aldaar. Dan moet je denken aan de beheerder van onze rijkswegen die dat in de toekomst nodig hebben voor uitbreiding of aanpassing van het wegennet aldaar.
 • Albert Mirosch

  2 maanden geleden
  Vind het eigenlijk niet zo erg ben er ongeveer 10 jaar geleden voor het laatst geweest was elke keer tevreden maar laatste keer was ik tegen sluitingstijd heb iets besteld meegenomen naar huis wat bleek kregen wij opgebakken aardappelen en kip die voor de tweede keer was opgewarmd was daar zo boos over dat ik ij voorgenomen heb om daar nooit meer terug te komen vind het dan ook helemaal niet erg.
 • P. Nagelhout

  2 maanden geleden
  Hallelujah de kip rust in vrede. De consumenten gaan over op haantjes. Of op boontjes
 • Willem ter Kulve

  2 maanden geleden
  Erg vervelend dat mensen die het beste voor hebben met de dieren, het klimaat en de wereld zo worden neergezet als naïeve mensen die het niet snappen. Het is niet te bevatten dat er zoveel tegengas wordt gegeven aan mensen die zich inspannen voor een betere wereld.