Mondkapjes. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Mondkapjes. Foto ter illustratie. © ANP

Dit bedrijf uit Staphorst maakt zeker 50.000 mondkapjes per week (en wil er niets aan verdienen)

Het bedrijf PlasmaMade uit Staphorst wendt zijn fabriekscapaciteit in China aan om duizenden mondkapjes te maken voor de Nederlandse zorgsector. Het gaat om 50.000 exemplaren per week en waarschijnlijk nog veel meer. Eigenaar Martin van der Sluis hoopt de eerste zending dinsdag of woensdag binnen te krijgen. De overheid is positief en staat garant dat de kapjes ook de grens over kunnen.

Van der Sluis is groot geworden met unieke gepatenteerde luchtzuiveringsfilters die hij wereldwijd produceert en verkoopt. Ze werken met plasma, vandaar de naam van zijn bedrijf. In China heeft hij ook productiecapaciteit. Die levert hij in om mondkapjes te produceren. Deze zijn geschikt voor de zorg.

Quote

Eerst werd ik min of meer afgewim­peld. Dat verbaasde mij zeer

Martin van der Sluis, PlasmaMade
  1. Aanleg korte lus moet spoorwegovergang in Staphorst veiliger maken
    PREMIUM

    Aanleg korte lus moet spoorweg­over­gang in Staphorst veiliger maken

    De spoorwegovergang J.J. Gorterlaan in Staphorst wordt nog dit jaar een stuk veiliger gemaakt, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Dat wil een bedrag van 400.000 euro investeren. Daarvan wordt een soort lus aangelegd, die het groeiend aantal vrachtwagens van en naar het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Bullingerslag meer manoeuvreerruimte moet bieden. Dat leidt tot een veiliger oversteek.

Kop van Overijssel