Om het Staphorster Stipwerk te behouden is het diploma vakopleiding ambachtsvrouw Staphorster Stipwerk geintroduceerd. Bij de gehouden diplomauitreiking presenteerde  Hennie Luten een panty met Staphorster stipwerk.
Volledig scherm
Om het Staphorster Stipwerk te behouden is het diploma vakopleiding ambachtsvrouw Staphorster Stipwerk geintroduceerd. Bij de gehouden diplomauitreiking presenteerde Hennie Luten een panty met Staphorster stipwerk. © Wilbert Bijzitter

Documentaire te zien op Staphorster Stipwerkdag

Stichting Staphorster Stipwerk en het Museum Staphorst houden zaterdag de Staphorster Stipwerkdag. Diverse vakmensen presenteren diverse traditioneel of modern stipwerk. Om 11.00 uur wordt de dag geopend door burgemeester Segers en is de de première van een korte documentaire over Staphorster Stipwerk. 

  1. ‘Duitse taferelen’ tijdens afsluiting A28 tussen Zwolle en Meppel: ‘Het is even slingeren’
    PREMIUM
    7

    ‘Duitse taferelen’ tijdens afsluiting A28 tussen Zwolle en Meppel: ‘Het is even slingeren’

    Het asfalt op de A28 tussen de afrit Dalfsen-Ommen bij Zwolle en knooppunt Lankhorst voor Meppel wordt in de maanden oktober en november vervangen. Het wegdek is aan een winterbeurt toe, Rijkswaterstaat haalt alles uit de kast om de klus soepel te klaren. Per fase wordt verkeer naar de andere kant van de snelweg geleid, zodat een hele rijbaan beschikbaar is. ,,Even slingeren.”