Volledig scherm
Op Tweede Paasdag zullen aardig wat eieren sneuvelen bij eier paintball. © Shutterstock

Elkaar bekogelen met eieren bij eier paintball in Rouveen

Zo snel mogelijk een vlag proberen te veroveren en ondertussen onder gegooid worden met eieren. In Rouveen gaan ze op Tweede Paasdag naast het traditionele eieren zoeken het zelf bedachte spel eier paintball doen.

Gerwin Klomp (voorzitter van de Oranjevereniging Rouveen), wat is eier paintball nou precies?

,,Twee groepen van zes personen moeten een parcours met obstakels afleggen en proberen om als eerste de vlag te veroveren. De tegenstanders bekogelen elkaar met rauwe eieren in plaats van kogels van een paintball. Met Pasen denk je al snel aan eieren en we wilden graag iets sportiefs doen. Daarom is uiteindelijk gekozen om dit te doen.”

Waarom doen jullie dit jaar deze extra activiteit?

,,We hebben de mogelijkheid om dit nu eenmalig te doen. De dorpsvereniging organiseert jaarlijks eieren zoeken in Rouveen. Tweede Paasdag valt bijna nooit in deze periode tussen de feestavond en Koningsdag in. Er staat dus een feesttent. Volgend jaar is het een paar weken eerder, dan hebben we geen tent staan.”

Er hebben zich al veel mensen aangemeld om zich vrijwillig onder te laten gooien met eieren?

,,Er hebben zich al wat teams aangemeld, maar er mogen zeker nog wat teams bij. De deelnemers krijgen een poncho aan en een gelaatsscherm, een soort helm, zodat ze niet helemaal onder de troep komen te zitten. We hebben veel positieve reacties gekregen. Via een boer uit de buurt hebben we redelijk veel eieren geregeld.”

Oranjevereniging Rouveen organiseert de activiteit met Dorpsvereniging Munnikenslag op het evenemententerrein waar elk jaar ook de autorodeo is. Teams met zes personen van minimaal 15 jaar oud kunnen zich aanmelden door een teamnaam door te geven via secretaris@oranjeverenigingrouveen.nl

Kop van Overijssel