Volledig scherm
Brand verwoest pand van papierrecyclingbedrijf aan de Industrieweg in Staphorst. © Pedro Sluiter Foto

Gemeente Staphorst: ‘Toch geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij brand’

Boeren uit Staphorst en omgeving kunnen weer opgelucht ademhalen, het advies om het vee binnen te houden is ingetrokken. De gemeente Staphorst laat weten dat de meetresultaten bekend zijn en dat er er geen verhoogde waarden gemeten zijn, na de brand bij Huhtamaki Paper Recycling aan de Industrieweg. 

Gisteren adviseerde de gemeente Staphorst de boeren om hun vee binnen te houden. De aanleiding hiervan waren neergeslagen roetdeeltjes, die na de brand in de regio terecht kwamen. Uit voorzorg zijn er metingen uitgevoerd door Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om te kijken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. ‘De resultaten zijn inmiddels bekend. De metingen tonen aan dat gevaarlijke stoffen binnen de veilige normen blijven. Daarom worden de uit voorzorg gegeven adviezen ingetrokken', laat de gemeente Staphorst weten. 

Brand

De brand brak in de nacht van woensdag op donderdag uit bij papierrecyclingbedrijf Huhtamaki in het dorp. Bij de brand kwam veel rook vrij. Woningen werden ontruimd en inwoners moesten hun ramen en deuren dichthouden. 

Bekijk hieronder een video van de brand in Staphorst: 

Kop van Overijssel