De Stentor portretteert in de rubriek ‘De Opvolger’ meerdere familiebedrijven in deze regio, waaronder Knulst Vloeren van de familie Knulst uit Nunspeet. Op de foto de huidige eigenaar Willem Knulst, zijn moeder Dina en zoons Job en Joël.
Volledig scherm
De Stentor portretteert in de rubriek ‘De Opvolger’ meerdere familiebedrijven in deze regio, waaronder Knulst Vloeren van de familie Knulst uit Nunspeet. Op de foto de huidige eigenaar Willem Knulst, zijn moeder Dina en zoons Job en Joël. © Henri van der Beek

Het stikt hier van de familiebedrijven: Staphorst op 1 en Apeldoorn scoort hoogst onder grote gemeenten

Nergens in Nederland is het percentage familiebedrijven zo hoog als in onze regio. Staphorst voert de landelijke lijst aan, daar is 36,7 procent van alle bedrijven een familiebedrijf. Van de twintig grootste gemeenten scoort Apeldoorn het hoogst met 18,8 procent.

  1. De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belangrijkst’
    PREMIUM
    Video & audio

    De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belang­rijkst’

    Hij loopt over het terrein van zijn stallencomplex, niet als de grote heerser, maar als grote genieter. Een beetje als een pater familias. Paardrijdbroek, lange laarzen en een blauw T-shirt. En eigenlijk continu met een telefoon in zijn hand, want als er iets te handelen valt moet je er snel bij zijn. Marc Houtzager (50) gaat als springruiter naar de Olympische Spelen. Zijn derde alweer.

Kop van Overijssel