Deelnemers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) werden op de afrit van de A28 bij Staphorst door tegendemonstranten tegengehouden.
Volledig scherm
Deelnemers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) werden op de afrit van de A28 bij Staphorst door tegendemonstranten tegengehouden. © ANP / ANP

Inspectie onderzoekt toch politieoptreden in Staphorst

De Inspectie Justitie en Veiligheid doet onderzoek naar het politieoptreden bij Staphorst, waar zaterdag anti-Zwarte Piet-demonstranten werden aangevallen. De Inspectie gaat kijken of de politie genoeg doet om dit soort geweld te voorkomen en of daarbij wel een neutrale positie is ingenomen.

10 reacties

 • Peter Horenmans

  2 weken geleden
  De staphorsters zijn voor mij de helden van het jaar.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Dirk hoekert, helemaal gelijk.
 • Dirk hoekert

  2 weken geleden
  Je kan het hele jaar protesteren maar doe dit gewoon niet tijdens de intocht, dan blijft het leuk. Dit is net zo tenenkrommend als speklappen bbq-en naast een moskee of met je psv-shirt in een ajax-vak gaan staan. Het moet allemaal mogen maar het is wel een beetje bewust de confrontatie aan gaan.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Evert Slager,zelfs een verhaal van Johan Derksen moest onderzocht worden. Zolang Justitie tijd heeft voor deze onzin kan er wel op bezuinigd worden.
 • Henk Renzebrink

  2 weken geleden
  Ik ben het eens met Evert Slager. Bovendien zou ik mij kapot schamen als ik als volwassene een kinderfeestje kom verstieren. Kinderen maakt het toch niet uit wat voor kleur zwarte Piet heeft? Dan kan/mag hij net zo goed de oorspronkelijke kleur zwart hebben. Het zijn die volwassenen van o.a. KOZP die er problemen mee hebben en dit/hun probleem willen afrekenen op de kinderen. Dat volwassenen daar een stokje voor steken lijkt mij logisch. De politie heeft keurig gehandeld om afzijdig te staan.