Volledig scherm
PREMIUM
De organiserende stichting beschouwt de Staphorstdagen niet als een evenement, maar als een doorgeefluik van de plaatselijke cultuur. Daarom is het bestuur volgens voorzitter Bé Veen niet bereid om hiervoor jaarlijks subsidie aan te vragen. Hij claimt een structureel bedrag. © Frank Uijlenbroek

Jubilerende stichting dreigt organisatie van Staphorstdagen te staken

De Stichting Staphorst is onaangenaam verrast door de stilzwijgende introductie van subsidiebeleid voor de Staphorstdagen. ,,Wij vragen ons af of we na dit jubileumjaar nog wel door willen gaan’’, klaagt voorzitter Bé Veen van de organiserende stichting.

De Stichting Staphorst kan voor de komende serie van drie Staphorstdagen in de zomer van dit jaar 4000 euro gemeentelijke subsidie tegemoet zien. Daar komt drie mille bij voor het houden van extra activiteiten in het kader van het 50-jarig bestaan. ,,Vooropgesteld: we zijn blij met dit bedrag. Maar de vlag gaat allerminst in top’’, reageert Veen.

  1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
    PREMIUM

    Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

    Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.

Kop van Overijssel