Volledig scherm
Kamerlid Carla Dik-Faber poseert samen met Jentje Bonte-Hulst (84) in een monumentale Staphorster boerderij. © ChristenUnie/Anne-Saar Kunz

Kamerlid Carla Dik-Faber op Prinsjesdag in Staphorster klederdracht

Staphorst is goed vertegenwoordigd deze Prinsjesdag. Langs de route zijn het de Staphorster dames in klederdracht, in de Ridderzaal gebeurt dat door ChristenUnie-kamerlid Carla Dik-Faber in een pakje van Staphorster klederdracht.

De Staphorster 'klederdracht' die kamerlid Carla Dik-Faber op Prinsjesdag draagt, is ontworpen door Roelie van Dijk-Knoll uit Rouveen. Dik-Faber draagt een jasje en rok gemaakt van oude klederdrachtstoffen.

,,De stoffen waarmee het jasje en de rok zijn gemaakt, evenals de zilveren knopen, zijn eerder gedragen bij alledaagse of bijzondere gelegenheden. Ze vertellen het levensverhaal van mensen. Zo zijn de pofmouwen gemaakt van een zondagse schort; de rode, op originele wijze gevouwen doek werd dagelijks gedragen en is de bies van het jasje van blauwe krablappenstof. De rok is gemaakt van verschillende borstrokkenstof", vertelt de ontwerpster.

Carla Dik-Faber kiest voor Prinsjesdag altijd een bijzondere outfit. Eerder verscheen ze in kleding gemaakt van oude Marine-uniformen, PET-flessen, leer van treinstoelen en visnetten.

Volledig scherm
Carla Dik-Faber en Jentje Bonte-Hulst (84) in de zuivelfabriek in Rouveen. © ChristenUnie/Anne-Saar Kunz
  1. Bewoners Staphorst: ‘windmolenpark gevaar voor de omgeving’

    Bewoners Staphorst: ‘windmolen­park gevaar voor de omgeving’

    De windmolenproblematiek in Staphorst, en met name in het gebied de Lommert, houdt de gemoederen flink bezig. Klip en klaar maken bewoners in het beoogde plaatsingsgebied, verenigd in comité Behoud de Lommert, in een brief aan burgemeester Theo Segers, wethouder Alwin Mussche en de fractievoorzitters in de gemeenteraad hun misnoegen kenbaar over de gang van zaken. En het in hun ogen wegwuiven van bezwaren van het ministerie van Defensie.

Kop van Overijssel