Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid (links) en BIJ1-leider Sylvana Simons botsten gisteren hard tijdens het vragenuurtje, na Simons' opmerkingen over Zwarte Piet-rellen in Staphorst.
Volledig scherm
Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid (links) en BIJ1-leider Sylvana Simons botsten gisteren hard tijdens het vragenuurtje, na Simons' opmerkingen over Zwarte Piet-rellen in Staphorst. © Videostill

Kamerlid Sylvana Simons na Staphorst-clash met minister Dilan Yeşilgöz: ‘Zij brengt mij in gevaar’

BIJ1-leider Sylvana Simons vindt dat minister Dilan Yeşilgöz haar gisteren ‘in gevaar’ heeft gebracht met ‘de leugen’ dat zij alle politieagenten zou hebben beticht van racisme. De twee botsten tijdens het vragenuur toen Simons de sinterklaasrellen in Staphorst aanhaalde.

41 reacties

 • H Kromdijk

  2 weken geleden
  Als er iemand aan gaslighting doet dan is dat toch echt mevr.SS en niet de minister van justitie.Mevr.SS geeft eeuwig en altijd anderen de schuld.
 • henk hartog

  2 weken geleden
  Wij dachten dat die Sylvanna al thuis was, ze zei van ik ga Nederland verlaten ? Ach, ga gewoon door met deze geweldige mooie kinderfeest dat op 5 december stopt. Dan ook maar die KWAKOE FESTIVALS verbieden, en die suikerfeesten en die halal Slachtpartijen. Uitgepraat , einde Discussie toch ? Sinterklaas en z'n zwartepieten blijven tot 5 december, dus dan is het over met deze geweldige kinderfeest
 • Johan Dee

  2 weken geleden
  Wat een flauwekul zij heeft wel degelijk politie als racisten neergezet. Ik heb het beeluisterd en ik zeg KickOutBij1!
 • M.H. van den Brink

  2 weken geleden
  Wanneer hoor ik deze "volksvertegenwoordiger" iets zeggen over de veroordeelde drugssmokkelaar en moordenaar die in 1982 15 mensen ombracht of liet ombrengen. Genoeg om tegen te protesteren en om via Amnestie International aandacht voor te vragen.
 • H. Hudepohl

  2 weken geleden
  En ja hoor.....wie krijgt weer de ZWARTE PIET van Sylvana Simons? Maar goed, dat weten we vooraf.