Dick Heuckeroth wil premier Mark Rutte graag proberen te knippen.
Volledig scherm
Dick Heuckeroth wil premier Mark Rutte graag proberen te knippen. © Dick Heuckeroth

Kapper uit Staphorst wil Rutte knippen in zijn kappersstoel: ‘1,5 meter afstand lukt niet’

Kapper Dick Heuckeroth uit Staphorst, eigenaar van kapsalons in Hasselt, Meppel en Staphorst, heeft via een gedicht premier Mark Rutte uitgenodigd plaats te nemen in zijn kappersstoel. Heuckeroth wil dat alle kappers de deuren verplicht sluiten vanwege het coronavirus. ,,Wij hebben alvast besloten om dicht te gaan. 1,5 meter afstand houden is niet mogelijk.”

,,U zegt dat iedereen 1,5 meter uit elkaar moet blijven, weet u hoe lastig dat is voor ons?”, begint Heuckeroth zijn gedicht aan Rutte. ,,Wij kunnen geen 1,5 meter tussen ons en de klanten bewaren. Ik nodig u uit om in mijn kappersstoel te gaan zitten zodat u het zelf kunt ervaren. Het zou de eerste kappersklus zijn die ik niet kan klaren.”

Kwijtraken klanten

Vorige week waren doordeweeks de kapsalons van Heuckeroth gesloten, maar zaterdag gingen ze toch weer open. ,,De hele week hebben we de zaken gesloten in verband met onze veiligheid”, zegt Heucekeroth. ,,Andere salons waren wel open, ik zit dan met een vraag of wij klanten kwijtraken. Zaterdag kregen we een storm van kritiek omdat we toch open gingen. Ik kreeg boze telefoontjes van mensen die ik geeneens ken.”

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) heeft laten weten dat kappers open mogen met strenge regels. Zo moeten barbiers werken met handschoenen en klanten moeten zitten onder wegwerpmantels. ,,Het is voor ondernemers lastig, ik weet gewoon niet meer wat ik moet. Op dit moment komt er geen geld binnen, er gaat alleen maar geld uit. Zijn mijn medewerkers straks ook de klos? Er is een vangnet beloofd, daar kan Rutte echt niet omheen.”

Verantwoording

De zaken van Heuckeroth blijven de komende weken dicht. ,,Dit is beter voor mijn medewerkers”, stelt hij. Heuckeroth doet aan het eind van zijn gedicht een oproep aan Rutte. ,,Ik heb verantwoording genomen voor onze klanten en mijn meiden. Het is aan u om te zeggen dat kappers moeten stoppen om verdere besmettingen te vermijden. We moeten het coronavirus met zijn allen verslaan en bepaalde alledaagse gewoonten maar even voorbij laten gaan.”

  1. Aanleg korte lus moet spoorwegovergang in Staphorst veiliger maken
    PREMIUM

    Aanleg korte lus moet spoorweg­over­gang in Staphorst veiliger maken

    De spoorwegovergang J.J. Gorterlaan in Staphorst wordt nog dit jaar een stuk veiliger gemaakt, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Dat wil een bedrag van 400.000 euro investeren. Daarvan wordt een soort lus aangelegd, die het groeiend aantal vrachtwagens van en naar het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Bullingerslag meer manoeuvreerruimte moet bieden. Dat leidt tot een veiliger oversteek.

Kop van Overijssel