Op de kruising van de Berkenlaan met de Boslaan (een fiets- en voetpad) komt op verzoek van omwonenden een verkeersdrempel. Hiermee moet de kruising veiliger worden als op de plek van het af te breken voormalige schoolgebouw (midden) het Dienstencentrum en appartementengebouw komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de kruising van de Berkenlaan met de Boslaan (een fiets- en voetpad) komt op verzoek van omwonenden een verkeersdrempel. Hiermee moet de kruising veiliger worden als op de plek van het af te breken voormalige schoolgebouw (midden) het Dienstencentrum en appartementengebouw komt. © Pedro Sluiter Foto Zwolle

Maatregelen voor verbeteren verkeersveiligheid bij nieuw Dienstencentrum Staphorst. Maar wat dat kost is nog niet bekend

De omwonenden van het in Staphorst te bouwen nieuwe Dienstencentrum krijgen hun zin. De gemeente neemt een aantal maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren in de Berkenlaan en enkele omliggende straten.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?