De politie is een hennepplantage binnengevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie is een hennepplantage binnengevallen. © District8

Makelaar voor de misdaad? Verhuurder henneppanden in Staphorst en Klarenbeek ‘kreeg pistool op zijn hoofd’

Was de man die onder meer in Staphorst en Klarenbeek woningen huurde waar later hennepkwekerijen in zaten een grote makelaar voor de misdaad? In acht panden die hij huurde zaten kwekerijen en in België kreeg hij al een celstraf voor de verhuur van zeven henneppanden. ,,Ze zetten een pistool op mijn hoofd.”

 1. Houtzager wint voor het eerst in drie jaar vette GP, Nekeman’s routinier Boston bewijst met zesde plek bij NK dat het beste nog moet komen

  Houtzager wint voor het eerst in drie jaar vette GP, Nekeman’s routinier Boston bewijst met zesde plek bij NK dat het beste nog moet komen

  Met zijn zege in de internationale viersterren Grote Prijs van het Duitse Wiesbaden, werd Marc Houtzager voor het eerst in drie jaar weer gehuldigd als winnaar van een GP. Het scheelde niets of door de zege van de Rouvener was een streep gegaan, maar de Duitser Dreher (Cous Cous) was in de barrage vier honderdste van een seconde langzamer. Houtzager ontving voor twee foutloze omlopen met zijn ervaren toppaard Dante 25.000 euro.
  Rouveen
 2. Dikke winsten van ‘rottige windmolens’ gaan naar inwoners: ‘Mooie dingen voor het dorp mee doen’
  PREMIUM
  met video
  10

  Dikke winsten van ‘rottige windmolens’ gaan naar inwoners: ‘Mooie dingen voor het dorp mee doen’

  De bouw van windmolens leidt vaak tot hevige weerstand. Steeds vaker profiteert echter de lokale samenleving van de miljoenenwinsten. Zoals in Swifterbant en Nieuwleusen. Voorheen liepen de emoties over de komst van windmolens in beide dorpen hoog op, nu vloeien er tienduizenden euro’s naar lokale initiatieven. ,,Zonder het geld van die rottige windmolens hadden we het niet gered.”
  Nieuwleusen