Volledig scherm
foto ANP

Miljoenenbouw Brink aan A28

STAPHORST - "Directeur Johan van Renselaar van het voormalige Staphorster familiebedrijf Brink Climate Systems - inmiddels in Duitse handen - is niet alleen blij dat de onderneming halverwege volgend jaar een nieuwe en veel ruimere jas kan aantrekken ('we zitten nu op drie verschillende locaties in Staphorst, maar zijn er overal uitgescheurd'), maar ook dat dit 'dicht bij huis' gebeurt.

"Natuurlijk hebben we ook buiten Staphorst ons licht opgestoken. Maar een bedrijf dat hier al zo lang geworteld is, door zoveel mensen uit het dorp en de directe omgeving mee opgebouwd is en dat van de gemeente royaal de kans krijgt op zo'n prominente bouwlocatie, moet je eigenlijk niet eens weg wíllen halen uit deze gemeenschap."Staphorst en Brink zitten min of meer aan elkaar gebakken en dus is het mooi dat we onze verdere expansie (de bedrijfsomzet groeide in de afgelopen jaren al met 50 procent, GB) hier kunnen doorzetten."

Want Brink Climate Systems, gespecialiseerd in luchtverwarming en ventilatie in woningen en hiermee een van de twee 'topspelers' in Europa, is op de nieuwbouwkavel van 22.000 vierkante meter aan de Wethouder Wassebaliestraat ('een toplocatie, vanaf de snelweg zijn we straks niet te missen') nogal wat van plan.

Volgens planning wordt nog voor de zomervakantie gestart met de bouw van 8.000 vierkante meter produktiehal, 3.500 vierkante meter voor magazijn en expeditie en nog eens 3.000 vierkante meter kantoorruimte. "Het ontwerp en de bouw is onlangs helemaal in handen gegeven van bouwbedrijf Nieuwenhuis uit Rijssen.Ik verwacht dat onze totale investering uiteindelijk ruim boven de 10 miljoen euro uitkomt", becijfert Van Renselaar. Heel veel geld dus, zeker in deze tijden van economische crisis. "Daar heeft iedereen last van, maar de groei zit er bij ons gelukkig nog steeds in. Met name omdat onze comfortabele en energiezuinige luchttechniek vooral buiten Nederland hoog scoort. Op het gebied van isolatie en ventilatie viel en valt in veel Europese landen nog wat in te halen. En het zal je niet verbazen dat onze nieuwbouw wat dat betreft ook een toonbeeld gaat worden. Ons nieuwe thuis wordt extreem energiezuinig, binnen uiteraard helemaal 'Brinkproof' en heel gastvrij voor onze klanten. Kijk, wij hebben verstand van lucht en comfort. Iedereen die straks bij ons binnenstapt, kan dat ook zelf zien en ervaren."

Meer bedrijfsinformatie is te vinden op: www.brinkclimatesystems.nl .

Kop van Overijssel