Molukse gemeenschap luidt de noodklok over respectloze omgang met en vernielingen van hun monument in Rouveen. Volgens beheerder Danny Talahatu is het sinds de coronacrisis verergerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Molukse gemeenschap luidt de noodklok over respectloze omgang met en vernielingen van hun monument in Rouveen. Volgens beheerder Danny Talahatu is het sinds de coronacrisis verergerd. © Eelco Kuiken

Moluks monument in Rouveen doelwit van vernielingen

Bekraste en bespijkerde balken, rondslingerende bierblikken en een nieuwe 'functie’ als vissteiger. Het Molukse oorlogsmonument tegenover het voormalige kamp Conrad in Rouveen is bijna dagelijks slachtoffer van vernieling.  Er is geen respect voor het monument aan de Conradkade in Rouveen. Vernielingen zijn aan de orde van de dag. Het bestuur van de Stichting Herinnering Kamp Conrad 1954-1966 luidt de noodklok: ,,Toon eens wat respect!”

  1. Jan (51) voor het leven getekend na aanval met snijbrander door afvalboer: ‘Hij moet levenslang worden opgenomen’
    PREMIUM
    video

    Jan (51) voor het leven getekend na aanval met snijbran­der door afvalboer: ‘Hij moet levenslang worden opgenomen’

    Oorsuizen door de stress, slapeloze nachten en een blijvend litteken. Jan van Dijk (51) uit Genemuiden is voor het leven getekend na een aanval met een snijbrander, vorig jaar december. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt afvalondernemer Albert T. (50) uit Rouveen van poging tot doodslag en eiste vanochtend een celstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een contact- en locatieverbod.

Kop van Overijssel