Volledig scherm
Archiefbeeld teer illustratie © ANP

Ongevallen op A28 zorgen voor gesloten rijstrook en vertragingen

UpdateDoor een ongeval op de A28 ter hoogte van Nieuwleusen, is de linkerrijstrook van de A28 afgesloten tussen knooppunt Lankhorst en afrit Nieuwleusen. Ook bij Harderwijk liepen automobilisten vertraging op door een ongeval.

Door het afsluiten van dat weggedeelte van Groningen naar Zwolle ontstond vanaf Staphorst tegen 08.30 uur volgens de ANWB een file van 8 kilometer.

Automobilisten liepen daardoor een vertraging op van ruim een kwartier. Over de aard van het ongeval is nog niets bekend.

Harderwijk

Verderop op de A28 ontstond in tegenovergestelde richting van Amersfoort naar Zwolle ook een file door een ongeval. 

Tussen Strand Nulde en Harderwijk ontstond rond hetzelfde tijdstip 6 kilometer file met een vertraging van ruim twintig minuten.

  1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
    PREMIUM

    Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

    Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.

Kop van Overijssel