Volledig scherm
Een bedrijfsverzamelgebouw aan de Secretaris Trooststraat ging begin 2016 in vlammen op. © Wilbert Bijzitter

Onvoldoende bewijs voor wietkwekerij in afgebrande loods Staphorst

Er zijn aanwijzingen dat er in een afgebrande loods in Staphorst een wietkwekerij heeft gezeten. Dat de huurder van de loods hier iets mee te maken had, kan niet worden bewezen.

Dat bleek dinsdag uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle. De 26-jarige Steven K. uit Meppel huurde het deel van de loods waar vermoedelijk op 8 februari 2016 de brand is uitgebroken. De enorme rookontwikkeling legde die avond het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel geruime tijd plat. De meer dan vijftig meter lange en negen meter brede loods ging vrijwel volledig verloren. Het is goed mogelijk dat een hennepkwekerij, en een afgetapt stroompunt, de oorzaak waren van die brand. K. werd aangehouden op verdenking van het hebben van die kwekerij. Omdat de grootte van de illegale activiteiten niet vastgesteld konden worden, hield de officier van justitie het twee weken terug op een eis van een taakstraf van 40 uur.

Gedupeerde ondernemers

K. ontkent iets met die kwekerij te maken te hebben. Sterker nog: hij is een van de door de brand gedupeerde ondernemers. Dit deel van de loods had hij onderverhuurd aan de 32-jarige Chris H. uit Steenwijk. Ook H. zegt er niets van te weten. Tegen die laatste eiste de officier van justitie vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. De rechtbank ziet niet alleen in zijn zaak maar ook in die van K. onvoldoende bewijs. Daarom zijn beide heren vrijgesproken.

  1. Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijkscadeau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’
    PREMIUM
    Video

    Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijks­ca­deau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’

    Astrid, Peter en hun kameradengroep bezorgen elkaar bij bruiloften traditioneel een dierlijke verrassing. Zo kreeg de ene vriendin twee hangbuikzwijntjes cadeau, en stond bij een ander een Shetlandpony in de achtertuin. En weer een ander stel werd verrast met een afgetimmerd en gevuld kippenhok. Peter en Astrid willen na hun huwelijksfeest van Rambo de Ram af, maar niet iedereen vindt de dierdoorgeverij leuk. ,,Zielig, om elkaar elke keer beesten cadeau te doen.”

Kop van Overijssel